Betalen, Verzenden, afhalen en retourneren

Verzend en retour informatie

Standaard levering

Na ontvangst van de betaling wordt uw bestelling direct in behandeling genomen en klaar gemaakt voor verzending. Bestellingen die voor 12:00 uur (mits voorradig en geen maatwerk product) worden geplaatst, worden dezelfde dag verzonden.

Let op! Alle pakketdiensten kampen momenteel met een tekort aan capaciteit. Hierdoor zijn zendingen langer dan normaal onderweg. Helaas hebben wij hier geen invloed op. 

Wij verzenden de meeste producten met UPS, PACKS, DHL of Postnl. Oplosmiddelrijke artikelen gaan per speciaal transport.

Producten die wij op kleur moeten maken of die zelfs nog geproduceerd moeten worden(zoals vloercoatings, epoxy's en gietvloeren) hebben een wat langere levertijd. Meestal 3 tot 4 dagen. Houdt hier a.u.b. rekening mee. Ook al staat het product op voorraad, het moet dan nog wel worden samengesteld.

Wij uw bestelling met een waarde tussen 20 en 100 euro voor € 5,99 Bestellingen groter dan € 100 worden gratis bezorgd! Bestellingen kleiner dan 20 euro worden bezorgd tegen een tarief van € 7,99. We leveren niet naar het buitenland.

Afhalen

Uw bestelling wordt vanuit 1 van de 4 logistieke centra verzonden. Deze zijn niet ingesteld op het afhalen van goederen. Daarom is het helaas niet mogelijk om een bestelling af te halen.

AFHALEN IS NIET MOGELIJK, ONZE DEPOTS ZIJN HIER HELAAS NIET OP INGESTELD!

Betalen

Wij accepteren vrijwel alle betaalmethoden. U kunt uw bestelling afrekenen door middel van Ideal, Creditcard, Bancontact, Belfius, KBC/CBC en Achteraf betalen(Afterpay) Alle betalingen verlopen via een volledig beveiligde server. Op rekening kopen kan via Afterpay. Het maximale bedrag is € 2.500,00. Voor Afterpay rekenen wij een kleine symbolische vergoeding van € 0,95


Retourbeleid

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 per pakket afhankelijk van het gewicht. Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Wij adviseren om uw retour verzekerd te verzenden. Schade onderweg is namelijk voor uw eigen risico. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan ons geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via support@paintspectrum.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. U kunt hierbij ook gebruik maken van het herroepingsformulier welke u hier kunt downloaden. Het gebruik hiervan is niet verplicht.

De enige uitzondering op deze regeling zijn producten die speciaal voor u op kleur gemaakt of besteld moeten worden(zoals bv vloercoatings en verf die in een RAL kleur of andere kleurcollectie gemaakt moet worden). Producten van Awlgrip kunnen nooit worden geretourneerd. Bestellingen van bedrijven kunnen nooit automatisch worden geretourneerd. Dit gebeurd uitsluitend op aanvraag!

Als u een deel van de bestelling retourneert betalen wij alleen het geretourneerde product aan u terug. Zend u de hele bestelling terug dan betalen wij ook de betaalde verzendkosten (van de heenzending) aan u terug. Komt de waarde van de bestelling door een deel retour onder de 100 euro worden de verzendkosten (die hierdoor bij bestellen gratis was) voor de heenzending ook aan u doorberekend.

Als u de retournering via ons retour portaal regelt worden de retourkosten  verrekend met de terugbetaling. U kunt uw retour terugsturen met PostNL of UPS. De kosten hiervan zijn voor PostNL het reguliere tarief(6,95 tot 10 kg en van 10 tot 30 kg. 13,25). UPS hanteert andere(hogere) tarieven die afhankelijk zijn van het gewicht. Deze starten bij 11,25

Uiteraard kunt u ook uw retour met uw eigen vervoerder verzenden. Wij adviseren u de zending te verzekeren.

Een retour aanmelden kan via email: support@paintspectrum.nl  Omdat wij vanuit verschillende locaties in Nederland werken ontvangt u van ons per email het juiste retouradres. Let u erop dat bestelproducten en op maat gemaakte kleuren niet retour kunnen!

Bestellingen geplaatst door bedrijven kunnen niet geretourneerd worden! De retourvoorwaarden gelden alleen voor particuliere bestellingen.

Bestellingen kunnen niet op ons kantooradres in Urk worden geretourneerd!